Zdravíme z letní Olympiády mládeže

Krajský výběr na olympiádě mládeže 2019

Den 1

Zdravíme z letošní Olympiády dětí a mládeže, která je pro rok 2019 v severočeském Liberci. Výprava vyrazila s optimisticky naladěnými tvářemi v neděli v 7 ráno z Ostravy a po klidné cestě (brzda plyn pozn. aut.) jsme dorazili do Liberce.

Neděli jsme strávili v duchu ubytovávání. Následovala výprava na slavnostní zahájení do místní Home Credit Areny. Užili si několik zábavných atrakcí jako mini – stolní tenis, střelba laserovou vzduchovkou, závody na xbox apod. Nástup a představení krajů bylo vcelku zábavné, ale při startu zpěvu českého Džastyna Bíbra – skupiny Sebastian to už, ale alespoň kluci nevydrželi, a zaveleli “odchod na párek”.

Později už jsme si jen osahali místní fenomén a to frontu na jídlo.

Den 2

První společná noc proběhla v klidu. Liberecké koleje nás ráno přivítaly věru tropickým počasím v násobeném odrazem slunce mezi železobetonovými budovami a vymetenou oblohou. Nadšenci pro saunování ale zaplesali, ostatní si užívají alespoň generálku potních kanálků. Protože se vzduch nehne, museli jsme se pohnout my, a tedy se jít proběhnout k místní vodní přehradě o velikosti NĚKOLIKA volejbalových hřišť. 🙂 Nesmí chybět společná fotka při týmovém chlazení. Po teambuildingovém cvičení.

Na fotce zleva: Matěj Spišák, Jakub Sztolarik, Filip Částečka, Jan Mrověc, Jakub Krejčíček, Marek Růža, Tomáš Bílek, Jakub Pelikán, Aleš Závodský, Jakub Jetmar, Ondřej Roman a ve vodě Ondřej Staněk.

 

Odpoledne jsme šli naladit formu do místní tělocvičny, pro dobrý pocit hráčů a uklidnění trenérů. Zda se to povedlo to nevíme, ale trénink fajn. Zítra to začne.

Den 3

Začali jsme v poklidu v plzeňském stylu. Vcelku na pohodu tam ty dva sety zapadly, stejně jako můžou zaplout dvě Plzně v hospůdce. To se ale kluků netýká. Výhra 2:0, osahání si haly všemi hráči a klid na duši.

Druhý zápas proti Pardubickým pernikářům už byl ve více volejbalovém duchu. Stejně jsme přípravu nepodcenili a připravili se svačinkou v podobě perníku. Výhra 2:0 v duchu ozkoušení plné palebné síly i taktických variant a střídání.

Třetí zápas, po bleskové otočce na oběd, jsme dostali na starost Liberec. A ten jsme prostě rozbili.

Tím myslím vydřená koncovka 29:27 v prvním setu, ale alespoň víme, že vyhrávat na zařazený neutrál se prostě nedá. Druhý set ale naši kluci nenechali Liberec moc nadechnout a výhrou 25:10 pohřbili domácí naděje na úspěch v tomto zápase.

Dále nás čeká večerní zápas proti Zlínským. Naše vynikající divácká kulisa, která přijela za námi z dalekých domovů je úžasná a doufám, že ji ani všechny doma nezklameme.

Zdraví Jumbo & Pája a jejich banda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: