Nohavice KOMPRE

Dostaly se mi do rukou regenerační nohavice od firmy kompre.cz, která mne poprosila, ať je vyzkouším a posdílím několik dojmů.

Příprava na nadcházející volejbalovou sezonu začala, a jak to tak bývá, úvodní část je hlavně o kondici. My v Ostravě jsme do toho “byli skočeni” po hlavě. Spíš by se dalo říct – po nohách.

Za úvodní týden nebyl den, kdy bych je na sobě neměl. Proto se odhodlávám psát své první dojmy.

Balení

Ve velké krabici přišla další látková krabice s uchem, zamýšlená jako pouzdro. V ní klasická menší dokumentace, velmi stručný návod, pumpovací jednotka s elektrickým kabelem a nohavice spojené hadičkami. Balení je hezké a na mne působilo hezky. Co bych ale očekával, je obsáhlejší návod, potažmo vzato, co který program dělá a aspoň jednoduchý popis problematiky, použití a efektu.

Nohavice od snowboardu

Samotné nohavice mi rychle připomněly moje lyžařské oteplené kalhoty nebo kalhoty ke snowboardu. Materiál je příjemný. Umělá tkanina se dá čekat vzhledem k tlaku, které jsou schopny vydržet. Připomínku v návodu ohledně použití volných kalhot nebo legín, ale potvrzuji. V průběhu procedury se nohy mírně zapotí a i na feeling je to prostě lepší. Chválím dvojí vedení zipu, díky kterému si lidé s objemnějšími dolními končetinami dokážou zvětšit obvod. Já se svými špejlemi bych použil naopak klidně ještě těsnější “obutí”. 🙂

Procedura sama o sobě

Není to nic složitého, pumpu zapojíte do zdi, spřažené šlauchy strčíte do jediné zdířky. Vlezete do nohavic, pohodlně se usadíte. Doporučuji klidně spíše ležet. 

Programy jsou vlastně jen dva:

A, Nafoukne se vždy jen jedna ze čtyř zón, vyfoukne a nafoukne se další.

B, Nafoukne se spodní zóna, zůstane nafouklá, nafoukne se další,… a pak všechny naráz povolí.

Osobně se mi líbí více režim B, který připomíná vytlačování zubní pasty – rozuměj krve z končetiny. 

Dále je možno zvolit použitý tlak pumpy = míru stlačení. Já používám na max a klidně bych přidal. Ale moje žena naopak max ani omylem. Myslím, že je to velmi individuální. 

Předposlední volbou je vypnutí zón, kterou nechcete v tuto chvíli zapojit.

Zbývá pak nastavení doby terapie. 10, 20 nebo 30 min. Průběh jde kdykoli ukončit. Zajímalo mně, jestli se procedura bude nějak lišit při různé volbě času. Neliší. Pumpa navíc pracuje stále stejně, nijak nepoznáte, že by byla nějaká křivka práce – začátek, průběh, ukončení seance.

Hodnocení

Ikdyž můj popis možná zněl spíše negativně, jsem velmi rád, že je “mám” doma. Negativní popis je spíše feedback pro prodejce. 

Říkám jim moje záchranná brzda. Nevím, jak bych fungoval bez nich, ale jsem ochoten věřit, že na moji regeneraci mají pozitivní vliv. Vždy cítím, že průtok krve se po proceduře zlepšil, nohy prostě cíleně regenerovaly. A o tom to celé je. 🙂

Mimo tento článek vám zkusím udělat i video a moje osobní dojmy a celou akci ukážu “živě”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: